ZELENINA

Potravina 100g Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
 
brokolice, kedlubna 140 4,4 0,9 2,9
celer 210 1,7 0,3 9,9
cibule 200 1,7 0,3 9,6
červená řepa 200 1,8 0,1 10,6
kapusta hlávková 180 3,1 0,5 6,7
kukuřice cukrová 440 3,5 2,2 18,8
květák 120 2,4 0,3 4,4
meloun červený 110 0,6 0,2 5
mrkev 190 1,4 0,3 9,7
okurka salátová 70 0,7 0,2 2,6
paprika červená 120 1,2 0,5 5,2
paprika zelená 70 0,8 0,3 2,6
rajčata 100 1,1 0,3 4,6
ředkev 90 1,5 0,1 5
ředkvičky 80 1,1 0,1 3,7
salát hlávkový 80 1,5 0,3 2,7
špenát 140 3,4 0,6 4,1
čočka 1440 26,9 1,2 59,2
fazole 1400 23,5 1,6 59,8
hrách 1420 23,7 1,4 61,5
sója 1860 43,8 2,3 16,3
zelí bílé kysané 80 0,7 0,2 3,9
zelí červené 270 1,6 0,2 14,9
zeleninová směs 200 2,3 0,5 8,2
houby čerstvé 110 2,6 0,4 3,8


OVOCE

Potravina 100g Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
         
ananas 180 0,4 0,2 10,1
avokádo 930 1,9 23,5 0,4
banány 400 0,3 0,3 23
broskve 220 0,8 0,2 12,5
citróny 200 0,7 0,5 10,5
grapefruity 170 0,5 0,3 9,6
hrozny 290 0,7 0,5 18,2
hrušky 280 0,5 0,4 15,8
jablka 260 0,4 0,4 14,4
jahody 180 0,9 0,6 8,8
kiwi 210 1 0,5 9,1
maliny 230 1 0,8 11,6
mandarinky 200 0,9 0,3 10,6
meruňky 240 1 0,3 13,4
olivy černé 1450 2,2 35,8 4,9
olivy zelené 570 1,4 14 1,8
pomeranče 200 0,9 0,3 11,7
švestky 280 0,8 0,3 16,2
třešně 270 0,9 0,5 14,7
datle 1142 2 0,5 65,2
fíky 970 4 1,6 68,4
banány sušené 1360 4,4 0,8 75
meruňky sušené 1000 5 0,5 48

 

Kompoty, Ovocné výrobky
kompot průměr 320 0,4 0,1 20
kompot light 150 0,4 0,4 7
džem průměr 1000 0,5 0,3 58
přesnídávka jablečná 360 0,3 0,1 21,8


OŘECHY

Potravina 100g Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
         
arašídy 2510 26,9 44,2 23,6
lískové ořechy 2870 13,8 65 10,9
vlašské ořechy 2820 18,4 60 14,6


MLÉČNÉ VÝROBKY

Potravina 100g Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
Mléčné výrobky
mléko polotučné 190 3,2 1,5 4,7
mléko Tatra Grand 660 8 9 11,4
smetana ke šlehání 1260 2,1 32,8 3,2
suš. Mléko polot. 2100 26,8 27 39
activia bílá 300 4,2 3,5 5,9
twiggi bílý 250 5,9 3,6 5,1
vitalinea ovocná 240 4,4 0,1 10,8
acidofilní mléko 250 3,3 3,5 4
kefír 180 3,2 1,8 3,7
zakysaná smetana 690 2,6 15 4,5
vitalinea nápoj 150 3,3 0,1 5,5
tvaroh bez tuku 290 18,8 0,8 4,4
tvaroh tučný 770 12,3 13,5 3,3
apetito 58% t. v s. 1540 11 33,5 2,3
apetito 26% t. v s. 600 18,6 6,4 2,4
sýr nízkotučný 570 15 7 0
eidam 20% t. v s. 900 30 10 3
eidam 30% t. v s. 1100 30,3 14 1,4
eidam 45% t. v s. 1460 26 26,1 1
camembert 30% t. v s. 900 23,5 13,5 0
camembert 60% t. v s. 1560 17,9 35 0
hermelín 45% t. v s. 1550 20,7 27 1,4
olom. Tvarůž. 34% t. 560 29,7 0,8 2
Blaťácké zlato 50% t. 970 25 14 2,4
parmezán 25% t. v s. 1560 35,6 25,8 0
balkánský sýr 30% t. 980 11,8 20 1
cottage 460 13 5 4
lučina 70% t. v s. 1220 11 27 1
lučina linie 40% t. v s. 630 12,1 10 2,8

 

Vejce
vejce celé 340 7,6 6,6 0,8
bílek 70 3 0,2 0,5
žloutek 270 4,6 6,4 0,3


MASO

Potravina 100g Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
 
hovězí maso přední 960 18 17,5 0
hovězí maso zadní 760 19 11,7 0
jehněčí - průměr 1140 20,4 22,6 0,1
kozí - průměr 600 19,9 7,1 0,1
králičí - průměr 680 19,7 9,2 0,3
mleté maso 1390 16,1 29,7 0
skopové - průměr 1010 17,1 19 0
telecí kýta 580 20,8 6,1 0
vepřová krkovice 1200 15,4 25 0
vepřové libové 1000 18,2 18,2 0
vepřové tučné 1990 11,9 47 0
zvěřina - průměr 450 22,2 2 0,4
husa - průměr 1470 14,5 32,5 0,2
kachna - průměr 1610 12,4 37,2 0,2
krůta - průměr 550 21,9 4,7 0,2
kuře - průměr 520 21,6 4 0,4
kuřecí prsa 430 3 0,9 0,4
játra drůbeží 570 22,9 4,5 1,2
játra vepřová 550 20,6 4,8 1,5